Perth en omgeving - Reisverslag uit Perth, Australië van Ko Spillekom - WaarBenJij.nu Perth en omgeving - Reisverslag uit Perth, Australië van Ko Spillekom - WaarBenJij.nu

Perth en omgeving

Blijf op de hoogte en volg Ko

26 Maart 2008 | Australië, Perth

4.Perth en omgeving

Wij zijn gastvrij bij de familie ontvangen in hun ruime woning. Alles is gelijkvloers, zoals bij alle huizen hier. De woning staat op een heuvel en de dichtstbijzijnde buren wonen op een paar honderd meter. Buren waar ze overigens goed contact mee hebben en elkaar helpen waar ze kunnen. Zo af en toe hoor je een quad het erf op komen met Corey de buurman erop en soms met zijn 2 dochtertjes erbij. Biertje? “Don’t mind if I do”, is dan meestal het antwoord. Mooie vent.
5 acres, zeg 2,5 ha, is hier een gemiddeld block, zoals een stuk grond hier genoemd wordt. Het gras is nu geel van kleur. Maar in de winter is hier alles groen en bloeien er de mooiste bloemen, werd ons verzekerd. Maar daar staan ook lagere temperaturen en regen tegenover. Toch jammer voor nu.
Gerard en Karin werken beiden fulltime en Caitlin wordt met de schoolbus opgehaald. Dan is het stil de hele dag. We hebben de tijd om het internet af te zoeken naar en camper. We vonden en paar opties en besloten de week voor Pasen afspraken te maken. Er was in het weekend een camperbeurs in Perth, waar we met zijn vijven heen zouden en viel mooi in de planning.
We wilden met zijn tweeën Perth verkennen. Karin gaf ons een lift naar Midland. Daar kon je met de trein in een half uurtje naar Perth. De Swan River, die zich als een slang door Perth kronkelt en soms de breedte van een meer heeft, mondt bij Fremantle uit in Indische Oceaan.
Het centrum van Perth is lopend goed te doen. Naar de rivier is 20 minuten. Het valt op hoe schoon het er is. Bakstenen gevels blijven als nieuw, omdat het regenwater hier zacht is. Merk je ook aan je haar na het douchen. Huizen in “the country” zoals hier hebben geen waterleiding, maar vangen regenwater op in grote tanks. Hiermee hebben ze normaal gesproken voldoende voor het hele jaar. Mijn verjaardag hebben we met een etentje gevierd in Bullsbrook. Bedankt voor alle felicitaties.
Maandag lieten we ons weer meeliften naar Midland voor het treintje naar Bayswater waar we een spierwitte Toyota Yaris automaat hadden gereserveerd. Ik mocht een eerste poging wagen zelf links te gaan rijden. Ik had zondag met Gerard al geoefend. Hij rijdt ook een Toyota met automaat. Dat scheelt een paar (schakel)handelingen. Hij had me al gewaarschuwd dat de richtingaanwijzer rechts zat en dat ik nog wel eens met de ruitenwissers richting zou willen geven. Hetgeen prompt bij de eerste bocht gebeurde. We zijn eerst bij een camperdealer gaan kijken op een half uur rijden. Je moet heel goed opletten bij afslaan en rotondes. Het stratenboek kwam meteen van pas. We zaten dicht bij de kust dus zetten we koers naar een terras. Na de koffie lekker uitwaaien langs de kustweg. Nauwelijks 10 minuten op pad werden we van de weg gehaald door een agent met een lasergun. Ik reed 62, ik mocht 50. Bijna overal is het 60 in de bebouwde kom. Daar dus effe niet. Kostte 150 AUD, zeg 90 Euri.”have a nice day”. Voortaan goed opletten. Dinsdagmorgen een Mazda camper bekeken. Stond al voor het huis. Een pezig klein vrouwtje deed open en liet het interieur zien. Het bed was in de breedte. Zij paste daar goed in. Wij niet. Dus die viel af. De volgende was een Toyota Hiace van 2001 met een verhoogd dak. Een van mijn eisen( ik wil rechtop kunnen staan. De eigenaars een gepensioneerd stel konden er niet meer mee weg. De man had Altzheimer. De zoon deed alle onderhandelingen. Na een testrit hebben we een goeie deal kunnen maken. Hij wordt gekeurd door de RAC(ANWB) Eventuele mankementen worden verholpen en 4 nieuwe banden. Vrijdag na Pasen moet ie klaar zijn.
We zitten met de temperatuur nog in de lage dertigers. Ziet er naar uit dat we dat nog wel even houden.

No Worries

Ko en Louise

• 26 Maart 2008 - 15:33

Izussie:

hoi zusje en zwager,

heerlijk dat jullie zo genieten en dat jullie goed geslaagd zijn met de camper (mooi karretje hoor...)was gezellie hé vanmiddag met z'n 5jes msnne snapte je het nog?? nou mijn eerste berichtje staat er ook op.veel plezier en ko blijf mooie foto's maken (ook van jullie saampjes!!)
    liefs en knuffie van ons

de jutters

• 26 Maart 2008 - 17:24

Margriet:

Hai Luitjes, wat leuk dat jullie al zo snel geslaagd zijn met de camper, en wanneer gaat de reis dan beginnen? Makkelijk die webcam van monique, kon ik even naar jullie zwaaien. Na alle sneeuwbuien met de paas, was het vandaag heerlijk weer. Lekker zonnig en 7 graden. Ik had de smurfin even naar Nynke gebracht, en ze was er weer blij mee. Ze had er nu twee zei ze. Ze bleef er mee lopen. Nu luitjes geniet en de groetjes, ook van Jack

• 26 Maart 2008 - 18:44

Carel En Jeanne:

Gefeliciteerd met jullie nieuwe camper.
    Wij zien het wel een keer op de foto.
    Het ziet er lekker zonnig uit daar, wij hadden met Pasen sneeuw dat is weer eens wat anders gebeurt niet zo veel in Den Helder. Alles gaat hier goed.
    Heel veel groetjes en tot mails.

• 26 Maart 2008 - 19:50

Jan Pleunis:

Beste Louise en Ko,

Leuk jullie te volgen. Tijdens het lezen van jullie mooie verslagen voelt het voor mij bijna als een gratis vakantietrip. Eind van de week de camper en dan is de vrijheid compleet. Mooie temperatuur overigens. Bij ons zit het 's nachts nog rond het vriespunt en overdag rond 7 graden. Nog geen aanleiding voor de korte broek.

Bij ons gaat alles z'n gangetje.

We blijven jullie volgen en wensen jullie een voorspoedige trip "down-under".

Groetjes, Heidi en Jan Pleunis.

• 27 Maart 2008 - 13:47

Gerard Willemstein:

ha die ko en louise
    lekker warm daar zo te zien hier niet erg koud alles loopt lekker door hier
    wel een goede camper kopen ko anders moet je vaak lopen
    groeten team waddinxveen

• 27 Maart 2008 - 16:00

Mia:

Ziet er goed uit daar in het Aussieland, die temperatuur daar zijn wij wel jaloers op, wij hebben hier nog echt winters weer. Vanaf volgende week wordt het beter.
    Mooi strand en vooral ook fijne terrasjes daaro. Geniet er maar lekker van, wij genieten gewoon een beetje mee dankzij jullie verhalen.
    Groetjes Mia

• 27 Maart 2008 - 21:25

René En Irene:

Hoi, leuk dat jullie al snel geslaagd zijn met de camper. Het ziet er naar uit dat jullie er eerder mee op stap gaan dan wij met de onze, maar ja, het weer hier he....
    Louise we hebben je gisterenavond gemist met ons etentje! Toch hebben we gezellig gegeten en gekletst bij Rendez Vous.
    Nu op naar de competitie....
    groetjes van de Appeltjes

Ko

Beste familie en vrienden, Wij wensen jullie heel fijne kerstdagen en een spetterend 2008 en hopen dat al jullie wensen uit mogen komen. Voor ons zal het komende jaar er heel anders uitzien. Voor degene die het nog niet weten: Louise en ik gaan een wereldreis maken. Wij volgen het voetspoor van avonturiers zoals in TV programma’s “Ik vertrek” en “Het roer om”. In Perth in Australië, aan de westkust, zoeken we mijn broer Gerard met zijn gezin op. Het plan is daar een camper te kopen en hiermee een reis dwars door Australië te maken. Begin november zullen we dan in de buurt van Sydney zijn om mijn andere broer, Jan, die daar woont, zijn 50ste verjaardag te vieren. Nieuw Zeeland en Tailand willen we ook nog bezoeken. En wanneer we dan weer terug komen? We zien wel. We willen graag met jullie nog een keer proosten en geven een borrel bij ons thuis op zaterdag 23 februari van 13.00 uur tot 17.00 uur. We hebben er enorm veel zin in. We willen onze ervaringen graag met jullie delen en houden contact tijdens de reis via onze website : http://lokospil.waarbenjij.nu Veel liefs, Ko en Louise