7. Terug naar Perth
27 April 2008 | Australië, Perth
Donderdag 10 april. Het gebied boven Margaret River is dé wijnstreek van West Australie . Er zijn ontzettend veel “wineries”. Dus maar een dagje wijnproeven ingelast. Eerst een geschikte plek vinden om te overnachten. Ging toch weer meer tijd inzitten. We kwamen weer uit bij zee in Gracetown. Ook weer een prima stek. Een tikje vermoeid besloten we de wijn een dag uit te stellen. Ongeveer 20 km boven Margaret River in Cowaramup, is een informatiepunt van alle wijnhuizen in de streek. Hier werd ook wijn verkocht. De prijzen vielen ons niet mee. 16 dollar (€10) was de goedkoopste. Gewapend met een plattegrond zouden we een stuk of vijf adressen bezoeken. Onderweg werd ons verteld dat er 47% accijns op wijn zit. Vandaar die hoge prijs. We hebben hele lekkere wijn geproefd en bij de laatste nog wat flesjes rosé gekocht ( aanbieding 7 dollar). Overnachting in Yallingup. We dachten de mooiste branding al te hebben gezien, maar dit was spectaculair. Golven van 3 meter hoog die op een rotspartij uiteenspatten. We hebben er de volgende morgen nog een poos van genoten. Tijd om de was te doen. Dus een camping zoeken. In Busselton via de VVV een lijstje meegekregen. We vonden een geschikte camping. Beetje vreemd in een woonwijk maar wel OK. Op de weg naar Busselton toe kwamen we langs een drive-in bios . Nieuwsgierig het hek binnen gereden en rondgekeken. We moesten eraf van de man op de grasmaaier want er stond toch duidelijk “no entry”. Er was een filiaal van de keten van Harvey Norman waar we de omvormer hadden gekocht. Deze hebben we probleemloos kunnen omruilen voor een nieuwe. We vonden een parkeerplaats bij de pier met gezellige restaurants en zitjes. Vissen is hier de grootste hobby. Bijna iedereen loopt met een werphengel. We hebben tegen de avond de 2,5 km lange pier heen en terug gelopen. We kwamen hele gezinnen tegen die(zelfs in donker) aan het vissen waren. De parkeerplaats grensde aan een tennisbaan waar op gras een soort mixwedstrijd van de plaatselijke TV werd afgewerkt. Op weg naar Bunbury zagen we een afslag Harvey Dam 1 km. Tijd voor koffie. Deze dam was eigenlijk een meer met overloop. Rondom deze dam was een wandelpad dat uitkwam in een parkje met zitjes, bbq’s een openlucht theater en keurige gazons. Mooi plekje. We wilden eens voor de afwisseling wel weer eens de bergen in. We hadden een paar plekken aangekruist in de Camps . We belandden op plekken waar het sanitair nou niet echt uitnodigend was. Via Pinjarra kwamen we bij Ravenswood aan de rivier, waar twee “houseboats”lagen afgemeerd. Deze varende caravans kon je huren zonder vaarbewijs. De plek had iets weg van zandeiland 1 in de Vinkeveense Plassen. Beetje thuisgevoel dus. Er stond een blinkende rvs bbq op ons te wachten. Het vlees kon er zo op. Lekker gegeten aan de picknicktafel. Het tafelkleed met de Zaanse Molens van Willem en Francien kwam goed van pas! Tijdens het ontbijt werden we door een buurtbewoner gewaarschuwd voor de zwarte papagaaien ( black kakatoos). Zij eten dennenappels op een tak en gooien het restant uit de boom naar beneden. In Mandura voor de tweede keer de omvormer geruild, omdat ook deze dienst weigerde. Nu een ander merk gekregen en die werkt nu goed. Bij de koffie op een leuke stek, goed genoeg voor een overnachting, werden we door een taxichauffeur gewaarschuwd voor jongelui die daar ‘s avonds racewedstrijden hielden. De bandensporen op het asfalt waren een duidelijk bewijs. Verder dan maar richting Perth. Bij Fremantle vonden we aan de Swan River ons plekkie. De volgende morgen ( woensdag)hebben de laatste etappe gereden naar Lower Chittering, terug bij Karin en Gerard. De teller stond op 2396 km. Alle belevenissen uitgewisseld aan de eettafel. “Onze” kamer was weer klaargemaakt met de post keurig op een stapeltje. Donderdag wasdag. Onze camper is compact, maar praktisch ingericht. Ons bed slaapt prima.’s Avonds G&K uitgenodigd voor een etentje. Ze wisten een gezellig restaurant annex druiventeler in de buurt. Met de wijn zat het dus wel goed. Vrijdag boodschappendag in het inmiddels vertrouwde Midland. Bij de supermarkt worden alle boodschappen in gedeelten door de caissière in plastic tasjes gepakt. Die tasjes gebruiken wij dan weer als vuilniszakken. Ons plan was na het weekend onze reis naar het noorden voort te zetten. Zaterdag met de familie naar de braderie in een naburige Gingin geweest en op de terugweg onze drastisch geslonken wijnvoorraad op peil gebracht. ‘s Avonds op Gerards poolbiljart de Interland Holland - Australië gespeeld. Onbeslist. Zondag een rommeldag en de camper reisklaar gemaakt. Caitlin had nog een week schoolvakantie. Louise en ik namen haar maandag mee naar de Zoo in Perth. Ook voor ons zeer leerzaam. Er zijn in Australië dieren die nergens anders voorkomen. We genieten ook van al jullie reacties op onze website. Erg leuk om zo contact te houden.
No Worries
Ko en Louise
27 April 2008 - 09:43
Mirjam En Emmy:
Heerlijk weer te lezen over wat jullie mee maken. Momenteel zijn wij volop in de voorbereidingen, gister een rugzak en wandelschoenen voor Mirjam gekocht. Inmiddels de boekingsformulieren ingevuld en nog flink op zoek naar een goede reisverzekering(waar zijn jullie eigenlijk verzekerd???).
Aan de foto's te zien is het weer best mooi! Lekker hoor.
Geniet weer lekker verder, doen wij dat ook hier.
Lieve groetjes -
27 April 2008 - 10:25
Mia:
hoi wereldreizigers, hoe is de temperatuur daar bij jullie? Ik ken alleen de verhalen over extreme hitte in Australie, maar als ik jullie foto's zie dan is het er goed te hebben.
Geniet en tot de volgende keer
groetjes Mia -
28 April 2008 - 10:34
Marc:
He Ko(lega),
Jullie maken wat mee he op zo'n reis. Leuk om te lezen. Geniet ervan.
Groeten,
Marc -
29 April 2008 - 14:03
René En Irene:
Weer genoten van jullie belevenissen en foto's. zelf net terug van onze eerste camperervaring, denk dat het "verslavend"is, heel leuk dus, in Alphen ad Rijn, zodat R. ook nog competitie kon spelen...!! dichtbij kamperen bij de boer was een openbaring voor ons, zeer geslaagd!
Heb je jezelf al "met-ons" afgedroogd Louise! Tot de volgende keer...R+I -
01 Mei 2008 - 07:35
Rick, Monique, Nynke:
Hallo daar,
Wat heerlijk dat jullie zo genieten. Wat een fantastische verhalen.
Heerlijk om te lezen.
Geniet samen van al het moois.
Liefs Rick, Monique en Nynke -
02 Mei 2008 - 16:17
Gijs:
Hi mates!
Zo te lezen zijn jullie al aardig ingeburgerd down under. Het aha gevoel bij mij is groot als ik jullie verhalen en foto's lees en bekijk! Ga vooral door met het zuiverste genieten wat je op deze aardbol kunt bedenken. Rijd alleen niet te hard, dat vinden ze daar niet leuk kost een boel Aussie dollars kan ik je verzekeren. Moet je eigenlijk ook niet doen, want dan zie je veel te weinig van de omgeving.....
Ikzelf ben inmiddeels al weer een maand aan de slag, nu verhuur van grote generatoren bij ABIRD.
Het gaat jullie beiden goed en
GENIET, MAAR NOOIT MET MATE! -
03 Mei 2008 - 18:31
Ton En Jolanda:
Hoi K&L, vandaag hebben we voor het eerst jullie site bekeken en de reisverslagen gelezen over Down-Under. Dat moet een hele stap zijn geweest om NL te verlaten voor zo'n lange periode. Leuk om jullie verhalen en ervaringen te lezen. Ook van anderen, zo lees je nog eens wat; als je zelf al een tijdje weg bent uit NL, zoals Gijs en Ria die Opa en Oma worden! Gefeliciteerd G&R. We blijven jullie volgen, veel plezier daar. Greetings from the Middle East, Kuwait. Ton en Jolanda -
05 Mei 2008 - 06:02
Peter&Gerda:
Gisteren bij moeder langs geweest en gelijk jullie website adres meegenomen. Dat was ik kwijt..We zien en horen dat jullie je vermaken! Ik zit me af te vragen als jullie nou ruzie krijgen onderweg met slaande deuren...hoe gaat dat dan?? Je kunt volgens mij wel hard schreeuwen en niemand hoort dat, op een paar kangoeroe's na, maar so what?
Geniet van de dag en en we volgen jullie op deze site. Wij hebben hier fantastisch weer en jullie gaan de winter in... Als je nog winterkleren nodig mocht hebben, moet je het zeggen. Sturen we wel een paar jassen!
Ik ga aan het werk...
het is maandag 5 mei, 8am
Groetjes van Gerda&Peter -
05 Mei 2008 - 09:12
Kleine Job En Erica:
Hoi Louise en Ko,
Heb samen met zoon Job jullie foto's zitten kijken en hij vindt ze prachtig. Hij wil ook wel naar Australië :-)(Wil ik ook wel trouwens) Het ziet er allemaal fantastisch uit daar en jullie hebben al heel wat kilometers gemaakt.
Erg leuk om zo op de hoogte te blijven van jullie belevenissen.
Berichtje van kleine Job: "Hallo Louise en Ko, nu even een stukje van mij. We zingen nog vaak het liedje: Louise, zit niet op je nagels te bijten. Samen met de zussen.
Groeten uit Mijdrecht, Job en Erica -
06 Mei 2008 - 20:02
Ome Harrie:
Hallo Ko en Louise,
Met veel interesse jullie boeiend geschreven verslag met mooie foto's over jullie proloog (toch mooi 2600 km.) en terugkomst in Perth gelezen. We hebben jullie gereden route en bezochte plaatsen nog beter kunnen volgen aan de hand van een kaart van Australië. Gisteren, 5 mei (bevrijdingsdag) hebben we met moeder Bets Spillekom een autoritje gemaakt langs de noord-hollandse bollenvelden en door de duinen,met als einddoel: pannenkoeken eten bij Johanna's Hof in Bakkum. Zij vertelde, dat jullie al een tijdje geleden vetrokken zijn voor de "grote" reis. Geniet ervan. Met spanning zien we jullie volgende verslag tegemoet!
Groetjes, tante Bets en ome Harrie, -
08 Mei 2008 - 08:45
Miranda:
He pap en mam,
Het is gelukt we hebben vrij gekregen! van 15/11 t/m 12/12 komen we jullie kant op!!!
Nog naar Exmouth geweest? en Tom Price gezien waar Steven en ik op de kermis hebben gewerkt?
Ik heb super veel zin die kant weer op te komen, hoop dat we snel een goed ticket kunnen boeken!
Enjoy!
Dikke X Miranda
p.s. ik hoor het wel als jullie weer op Skype zitten.